Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Aprilie 2015 | 12:16
O vinărie autohtonă mulţumeşte consumatorilor săi din Norvegia printr-un video realizat în limba norvegiană
O vinărie din Republica Moldova a realizat un filmuleţ în care le mulţumeşte norvegienilor pentru sprijin, chiar în limba lor – norvegiană. Mesajul vine ca urmare a exporturilor de succes ale vinurilor autohtone în Norvegia.
Eroii spotului sunt chiar cei care produc zilnic vinurile: ţăranii, muncitorii şi specialiştii de la vinărie. Pentru că niciunul dintre ei nu cunoaşte limba norvegiană, conducerea companiei a apelat la norvegieni nativi, care i-au ajutat la traducere şi au asistat personajele în timpul filmărilor.

Cu 500 milioane de dolari anual, Norvegia este al 14-lea cel mai mare importator de vin din lume, în pofida unei populaţii de doar 5 milioane de oameni. Din septembrie 2014, vinurile Purcari şi Bostavan au fost acceptate în rigidul monopol al produselor alcoolice din Norvegia, după mai bine de patru ani de negocieri. Astfel, ele au devenit singurele vinuri moldoveneşti pe piaţa norvegiană.

„Le sunt recunoscător tuturor celor care cumpără vinurile Purcari, oriunde în lume. Le-aş spune mulţumesc fiecăruia în parte. Datorită lor am depăşit criza embargourilor ruseşti şi datorită lor Moldova este apreciată ca o ţară producătoare de vinuri. Takk Norge! (n.ed. Mulţumesc, Norvegia)”,  declară Victor Bostan, directorul Vinăriei Purcari.

„Norvegia ar putea deveni una dintre cele mai importante pieţe pentru Purcari. Estimăm potenţialul de vânzări la două milioane de dolari anual. Ne-a luat patru ani de negociere şi ajungem pe rafturile Vinmonopolet şi acum urmează să maximizăm această oportunitate”, adaugă Grigore Meriacre, manager de vânzări, responsabil de zona EMEA, care include Norvegia.

În rețeaua Vinmonopolet pot fi găsite șase vinuri Purcari: Negru de Purcari, Cabernet Sauvignon,  Merlot, Pinot Grigio, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Cel mai vândut vin, Cabernet Sauvignon de Purcari, are un preț de raft de 119 krone, echivalentul a circa 270 de lei moldovenești.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam