Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Iulie 2015 | 12:51
O vinărie din Moldova, premiată cu şase medalii la un concurs internaţional
O companie vinicolă din Republica Moldova a devenit cea mai premiată vinărie din Europa Centrală, în cadrul unui prestigios concurs internaţional de profil, obţinând tocmai şase medalii.
Șase medalii la competiția internațională „Decanter Wine Awards 2015” – sunt distincțiile cu care vinăria „Purcari” s-a întors de la Londra, devenind cea mai apreciată vinărie din Europa Centrală. Astfel, după numărul de medalii, Moldova a surclasat țări precum Austria, România, Cehia, Croația, Cipru, Turcia, Ucraina, Marea Britanie, Germania ș.a., se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, la această competiție au fost premiate vinurile - Rosé de Purcari 2014 și Pinot Grigio 2014 cu medalia de argint, pe când Alb de Purcari 2012, Freedom Blend 2011, Negru de Purcari 2010 și Sauvignon 2014 au primit medalia de bronz.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam