Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Octombrie 2014 | 16:14
O vinărie din Moldova va colabora cu o prestigioasă companie din Marea Britanie
O vinărie din Republica Moldova va colabora cea mai veche şi mai prestigioasă companie distribuitoare de vinuri din Marea Britanie şi întreaga lume. De curând, pe rafturile magazinelor „Berry Bros. & Rudd” cumpărătorii vor putea vedea şi patru feluri de vinuri produse în Moldova.
Astfel, consumatorii englezi, dar și toți cei care preferă vinurile de calitate, vor putea cumpăra legendarul Negru de Purcari, care este cartea de vizită a vinăriei.

În 1984, acest tip de vin a fost unicul  din URSS exportat la Casa Regală din Marea Britanie, vinurile noastre având onoarea să fie servite de însăși Regina Elisabeth II și oaspeții ei.

Cu o istorie de peste 300 de ani, magazinul BBR din centrul Londrei este considerat cel mai luxos distribuitor de vin din Marea Britanie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam