Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Ianuarie 2018 | 13:41
O violonistă originară din Republica Moldova a primit premiul Grammy
Violonista Patricia Kopatchinskaja, originară din Republica Moldova, a primit premiul Grammy pentru albumul ei „Death and the Maiden” înregistrat cu orchestra de cameră din Saint Paul, Statele Unite ale Americii, relatează Moldova 1.
Violonista a fost premiată la categoria rezervată pentru muzica de cameră. Acordarea acestei recunoașteri a fost anunțată pe site-ul Grammy cu câteva ore înainte de începerea serii de gală de la New York. 

„Premiul se datorează unei echipe minunate, toți membrii orchestrei contribuind prin ideile și dedicația lor”, a scris Kopatchinskaja pe pagina sa de socializare.

Tânăra s-a născut în 1977, la Chișinău. În 1989 familia ei a emigrat în Austria stabilindu-se la Viena.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam