Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 August 2014 | 12:35
Oameni de afaceri din Ungheni au participat la un for de afaceri în Estonia
Peste 20 de aleşi locali şi oameni de afaceri din raionul Ungheni au participat la un for de afaceri care se organizează anual în regiunea estoniană, Jõgeva. În cadrul evenimentului, desfăşurat în perioada 12-14 august, au participat circa 120 aleşi locali şi oameni de afaceri din Estonia, Finlanda, Lituania, Turcia şi Belarus.
Ambasadorul R. Moldova, Victor Guzun, anunță că pe blogul său personal că au mai fost organizate două stand-uri ale producătorilor din Republica Moldova ”inclusiv cu degustări și mai multe sesiuni specializate de contact pe diverse domenii divizate în trei grupuri principale: agricultură, afaceri și turism. Au fost stabilite mai multe parteneriate în domeniul comercializării produselor agricole, transport dar și unele oportunități de investiții în Republica Moldova, în mod special de către oamenii de afaceri finlandezi”, menționează diplomatul.

Participarea delegației moldovenești la forum se înscrie în cadrul proiectului Ambasadei de aprofundare a cooperării dintre administraţiile publice locale din Republica Moldova şi Estonia.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam