Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Ianuarie 2016 | 16:34
Oameni de cultură originari din Republica Moldova s-au întrunit la Bucureşti
Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, a avut loc o întâlnire a unor oameni de cultură, artă şi ştiinţă, originari din Republica Moldova cu Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România.
La eveniment au participat artiști, pictori, actori și oameni de știință care s-au afirmat în viața culturală din România, printre care: Anastasia Lazariuc, Tatiana Popa, Vitalie Butescu, Vasile Rotaru, Constantin Ciobanu, Ala Cheptini, Ion Grosu, ș.a.

Cei prezenți la eveniment au subliniat rolul pe care îl are cultura în promovarea unei imagini pozitive a țării peste hotare și s-au pronunțat pentru întărirea legăturilor dintre Ambasadă și oamenii de cultură și artă originari din Basarabia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam