Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Iunie 2015 | 14:41
Oenologi francezi - interesaţi de vinurile produse în Moldova
Opt oenologi şi oameni de afaceri din Franţa au întreprins o vizită la Chişinău pentru a cunoaşte industria vinicolă din Republica Moldova şi pentru a stabili noi parteneriate de business, informează Radio Moldova Actualităţi.
Vizita este organizată la iniţiativa unui membru al delegaţiei, Nichita Radu Macovei, un moldovean stabilit de mai mulţi ani în Franţa care gestionează propriul magazin de vinuri moldoveneşti.

Pentru oaspeţii veniţi din Franţa, reprezentanţii Oficiului Naţional al Viei şi Vinului au pregătit un program complex. Astfel, membrii delegaţiei vor vizita patru vinării din Moldova şi vor participa la mai multe întruniri de afaceri în scopul familiarizării cu vinurile noastre şi stabilirea unor parteneriate de afaceri.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam