Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Ianuarie 2016 | 15:38
Ofertele turistice ale Moldovei, prezentate la unul dintre cele mai mari târguri de profil din lume
Republica Moldova a participat recent cu un stand la unul dintre cele mai mari târguri de turism din lume. Expoziţia „Vakantiebeurs” s-a desfăşurat în perioada 12-17 ianuarie, la Utrecht, Olanda. La eveniment au participat peste 1200 de expozanţi, reprezentând toate segmentele industriei turistice.
Ajunsă la cea de-a 46-a ediție, expoziția rămâne a fi considerată una din cele mai vizitate şi populare evenimente din Olanda. În cadrul evenimentului a fost prezentată gamă vastă de destinații turistice, incluzând sectoare precum: turismul cultural, rural sau de business, destinațiile exotice, croazierele şi turismul de aventură.

La stand-ul turistic al Republicii Moldova din ediția acestui an au participat două companii turistice şi două vinării. Pe lângă faptul că standul țării noastre a fost vizitat de un număr mare de persoane care doresc să viziteze Republica Moldova, expoziția a reprezentat şi o platformă pentru stabilirea unor noi parteneriate cu operatori turistici, dar şi pentru a reînnoi relațiile deja existente cu partenerii tradiționali.

Reprezentanții companiilor autohtone şi-au exprimat încrederea că în rezultatul acțiunilor de promovare la nivel internațional va spori gradul de cunoaștere a tendințelor din sfera turistică a Moldovei, astfel contribuind la creșterea numărului turiștilor, inclusiv olandezi, doritori să viziteze țara noastră.

Participarea companiilor din Moldova la „Vakantiebeurs” a fost posibilă datorită suportului oferit de Proiectul de Competitivitate finanțat de Agenția Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID din Moldova) şi al Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam