Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Septembrie 2014 | 16:05
Ofiţeri moldoveni, instruiţi în Estonia
O delegaţie de ofiţeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova a participat, în Estonia, la un curs de pregătire a instructorilor pentru antrenarea abilităţilor de conducere în condiţii extreme.
În cadrul programului, ce a avut loc în perioada 9-13 septembrie, ofiţerii au luat parte la discuţii tematice cu reprezentanţii poliţiei din Estonia şi au desfăşurat un şir de antrenamente şi acţiuni practice de conducere a autospecialelor, menţionează ambasada Moldovei la Tallinn.

Vizita s-a desfăşurat în cadrul proiectului privind „Crearea sistemului de conducere în situaţii de urgenţă şi dezvoltarea supravegherii traficului în Republica Moldova”, implementat de Poliţia şi Serviciul de Grăniceri din Estonia, cu susţinerea şi cofinanţarea Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei, prin mecanismul Cooperării pentru Dezvoltare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam