Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Decembrie 2014 | 12:56
Oficial american, decorat cu medalia „Pentru consolidarea frăţiei de arme”
Ambasadorul Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu, a înmânat Asistentei Adjunct al Apărării SUA, Evelyn Farkas, medalia „Pentru consolidarea frăţiei de arme”. Ordinul este „un omagiu pentru contribuţia deosebită pe care oficialul american a avut-o în dezvoltarea unor excelente relaţii de cooperare între SUA şi Republica Moldova în sectorul apărării şi securităţii naţionale”.
În cadrul ceremoniei de înmânare a distincției de stat, Asistentul Adjunct al Apărării SUA, a afirmat că va întreprinde și în continuare toate acțiunile necesare pentru a spori sprijinul acordat de către SUA Forțelor Militare ale Republicii Moldova în vederea atingerii standardelor moderne de inter-operabilitate, capacitate de apărare și pregătire profesională a contingentelor sale active.

Ambasadorul Republicii Moldova în SUA a recunoscut meritele oficialului american, inclusiv în pregătirea contingentului de pacificatori moldoveni pregătiți pentru misiuni internaționale, precum și pentru efortul de echipare și modernizare a Forțelor Armate ale Moldovei. Ambii oficiali au subliniat interesul ambelor țări în continuarea dialogului strategic, lansat în martie 2014, și menținerea unui cadru bilateral activ și consistent de cooperare, informează Ambasada Moldovei în SUA și Mexic.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam