Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Mai 2014 | 16:07
Oficial: Maşinistul marfarului nu a fost avertizat despre lucrările de reparaţie pe calea ferată
Accidentul feroviar din regiunea Moscova, soldat cu moartea a şase cetăţeni moldoveni, putea fi evitat, dacă maşinistul care conducea marfarul, care a tamponat trenul de pasageri, ar fi fost avertizat că pe liniile de cale ferată au loc lucrări de reparaţie. Aceasta este concluzia Comitetului de Anchetă din Federaţia Rusă, informează ria.ru.
Reprezentantul oficial al Comitetului de Anchetă al Federaţiei Ruse, Vladimir Markin, a declarat că, potrivit unei versiuni luate în calcul, personalul care efectua lucrările de reparație nu a informat administrația căilor ferate. Anume din această cauză, mașinistul marfarului nu ar fi putut evita coliziunea cu trenul de pasageri.

Potrivit unei versiuni oficiale anterioare, motivul coliziunii celor două garnituri de tren ar fi fost o defecțiune tehnică a căilor ferate, care ar fi fost cauzată de lucrările de reparație efectuate cu abateri de la normă.

Presa rusă precizează că vinovat de producerea tragediei ar putea fi chiar șeful responsabil de starea tehnică a Căilor Ferate din Rusia pe segmentul Moscova-Kiev, care în prezent este spitalizat. Totodată, un subaltern de-al său este deja reținut în legătură cu acest caz. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam