Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Iulie 2014 | 09:37
Oficial: Peste jumătate de milion de moldoveni se află legal în Rusia
Serviciul Federal de Migraţiune al Federaţiei Ruse a făcut publice datele cu privire la numărul cetăţenilor străini aflaţi pe teritoriul statului rus. Astfel, potrivit kommersant.ru, în Rusia se află oficial 562.939 de moldoveni.
Potrivit aceleiaşi surse, cei mai mulţi migranţi din Rusia, peste 2,5 milioane, sunt cetăţeni ai Uzbekistanului şi doar 25 mii provin din Turkmenia.

E de menţionat ca în acest top al migranţilor din Rusia, primele nouă poziții sunt ocupate de reprezentanți ai statelor ex-sovietice.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam