Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Mai 2014 | 12:18
Oficial rus: Cele şase persoane care au decedat în urma accidentului feroviar din Rusia sunt cetăţeni ai Republicii Moldova
„Toate cele şase persoane care au decedat în urma accidentului care a avut loc în Rusia sunt cetăţeni ai Republicii Moldova”, a menţionat Veronica Skvorţova, ministrul Sănătăţii al Federaţiei Ruse, informează ria.ru.
Potrivit oficialului rus, 10 dintre persoanele rănite în urma accidentului feroviar ce avut loc ieri dimineață în apropierea capitalei ruse sunt internate în spitalele din regiunea Moscovei, alte 13 persoane au fost spitalizate în centrele medicale din Moscova. Sursa citată mai anunță că cinci dintre victime au fost accidentate grav, însă starea lor este stabilă, medicii oferind un pronostic favorabil, iar o persoană a fost operată.

Potrivit Ria Novosti, în urma coliziunii celor două trenuri, au avut de suferit și doi copii, unul de 11 ani și altul de un an și opt luni, ambii fiind spitalizați.

Amintim că ieri seara, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a  Republicii Moldova  declara că, din cele șase persoane decedate, patru sunt cetăţeni moldoveni.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam