Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Noiembrie 2015 | 14:27
Oficiali de la Ministerul Tineretului, în vizită de lucru în Polonia
Ministrul Tineretului şi Sportului, Loretta Handrabura, a efectuat o vizită de lucru în Polonia, la invitaţia Jolantei Chelminska, voievod de Lodz şi Ewei Mes, voievod de Kuiavo-Pomerania.
Potrivit Ambasadei Moldovei la Varșovia, în cadrul discuțiilor ministrului de la Chișinău cu oficialii polonezi au fost abordate un spectru larg de subiecte, care țin, mai ales, de domeniul de activitate al Ministerului Tineretului și Sportului.

De asemenea, au fost discutate subiecte privind experiența poloneză de cooperare între instituțiile statului și administrația locală în ceea ce privește organizarea sportului de masă, activitatea școlilor sportive și a școlilor de cultură generală.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam