Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Aprilie 2015 | 13:31
Oficiali din Moldova au participat la Conferinţa Globală privind Spaţiul Cibernetic
Ambasadorul Republicii Moldova în Olanda, Emilian Brenici, a participat la cea de-a patra Conferinţă Globală privind Spaţiul Cibernetic, care s-a desfăşurat recent la Haga.
La Conferință au participat reprezentanți din 106 state, inclusiv miniștri de externe, miniștri responsabili de domeniul vizat, ambasadori, delegații ale 35 de organizaţii internaţionale, reprezentanţi ai circa 200 companii și 200 de ONG-uri și instituții academice din diferite state.

Conferința Globală privind Spațiul Cibernetic a fost organizată de către Ministerul Afacerilor Externe al Olandei și a servit drept platformă pentru promovarea cooperării practice în domeniul spațiului cibernetic, dezvoltarea capacităților în domeniul dat pentru sectoarele public și privat, precum și discutarea despre regulile care urmează să asigure un comportament responsabil în spațiul virtual al tuturor actorilor implicați.

Principalele tematici ale conferinței au fost libertatea în spațiul virtual, utilizarea TIC pentru creștere economică și securitatea cibernetică.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, din delegația Republicii Moldova a făcut parte și reprezentantul Echipei de Atragere a Investițiilor din cadrul Cabinetului Prim-ministrului Republicii Moldova. Delegația țării noastre a avut ocazia să mediatizeze în cadrul discuțiilor cu reprezentanții sectorului privat oportunitățile oferite de către Republica Moldova în domeniul TIC.

Următoarea Conferință Globală privind Spațiul Cibernetic va avea loc în Mexic în 2017.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam