Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Iulie 2015 | 13:44
Oficiali din UTA Găgăuzia au efectuat o vizită în Estonia
O delegaţie din UTA Găgăuzia, condusă de Vadim Ceban, prim-vicepreşedintele a Comitetului executiv al Găgăuziei, a efectuat o vizită de lucru în Estonia la invitaţia Guvernatorului regiunii estoniene Ida-Viru, Andres Noormägi.
Potrivit Ambasadei Moldovei la Tallinn, în cadrul vizitei, prim-vicepreşedintele Vadim Ceban şi guvernatorul Andres Noormäg, au semnat Acordul de cooperare între UTA Găgăuzia şi Ida-Virumaa, care prevede cooperarea dintre cele două localităţi în domeniile comercial-economic, tehnico-ştiinţific şi cultural-educaţional.

Totodată, delegaţia s-a întâlnit cu ministrul Culturii al Estoniei, Indrek Saar, pentru a discuta oportunităţi de cooperare în domeniul cultural şi educaţional, şi cu ambasadorul Victor Guzun pentru a planifica în comun acţiuni ulterioare pentru implementarea Acordului.

Acordul a fost semnat în cadrul proiectului Ambasadei Republicii Moldova în Estonia de dinamizare a cooperării între administraţiile publice locale din Republica Moldova şi Republica Estonia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam