Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Iunie 2014 | 13:15
Oficiali moldoveni au participat la acţiuni de caritate la Baku
Ambasadorul Republicii Moldova la Baku şi soţia sa au participat la o acţiune de caritate cu genericul „Around the world with drinks”, dedicată „Zilei Copilului”. Evenimentul a fost organizat de către misiunile diplomatice acreditate în Republica Azerbaidjan şi desfăşurat sub auspiciul Clubului Soţiilor Ambasadorilor „HOMS”.
Programul a inclus prezentarea unor standuri unde ambasadele statelor participante și-au expus produsele naționale. Astfel, Ambasada Moldovei la Baku a propus spre degustare vinuri şi divinuri moldoveneşti, precum și tradiționalele plăcinte.

Astfel, la degustarea de caritate au participat oficiali din Republica Azerbaidjan, businessmeni azeri, diplomaţi, reprezentanţi ai unor companii internaţionale cu sediul în capitala azeră, precum şi reprezentanţi ai unor ONG-uri, specializate în acţiuni de caritate. La eveniment au luat parte și reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti stabiliți în Azerbaidjan.

Potrivit informației oferite de Ambasada Republicii Moldova la Baku, în cadrul evenimentului, standul țării noastre s-a bucurat de o popularitate deosebită din partea participanţilor, aceștia au apreciat înalt calitatea băuturilor naţionale moldoveneşti.

La finalul acţiunii, comitetul organizatoric al Clubului Soţiilor Ambasadorilor „HOMS” a acumulat suma de circa 30 de mii de manaţi (echivalentul a 30 de mii de euro), mijloace financiare care vor fi direcţionate celor trei orfelinate din Republica Azerbaidjan, tutelate de către Clubul „HOMS”, precum şi programului de ajutor medical individual pentru copii din familiile vulnerabile.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam