Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Ianuarie 2015 | 11:40
Oficiali moldoveni au participat, la Varşovia, la deschiderea Anului Diplomatic 2015
Reprezentantul Ambasadei Republicii Moldova la Varşovia, Vladislav Nastas, a participat la deschiderea Anului Diplomatic 2015, care a avut loc la Camera de Comerţ a Poloniei.
Evenimentul a avut în calitate de invitați de onoare înalți funcționari polonezi, printre care Marek Sawicki, ministru polonez al Agriculturii și Dezvoltării Regionale; Katarzyna Kacperczyk, viceministru polonez al Afacerilor Externe; Andzrej Dycha, subsecretar de Stat din cadrul Ministerului Economiei.

Demnitarii au subliniat succesele economiei poloneze pe parcursul anului precedent, rolul ascendent al diplomației economice, relatând și despre planurile de activitate pentru anul 2015. Forul a întrunit reprezentanți ai corpului diplomatic, acreditat în Republica Polonă, dar și companii poloneze din diverse domenii.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam