Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Iunie 2014 | 13:33
Oficiali moldoveni optează pentru impulsionarea investiţiilor moldo-israeliene
Ambasadorul Republicii Moldova în statul Israel, Anatol Vangheli, a vizitat una din cele mai mari companii israeliene din domeniul construcţiilor – „Tuboul Group”, care ocupă circa 25 % din sectorul respectiv din Israel şi a avut o întrevedere cu preşedintele acestea, Simo Tuboul, care este, în acelaşi timp, consul onorific al Republicii Moldova la Ierusalim.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Israel, vizitarea acestei companii s-a înscris în cadrul impulsionării cooperării comercial-economice și investiționale moldo-israeliene și a avut drept scop discutarea posibilităților de impulsionare a relațiilor cu Republica Moldova, cu un accent pe promovarea exportului moldovenesc pe piața israeliană.

Evenimentul a prilejuit, de asemenea, discuții pe marginea activității comune a Ambasadei și a Consulului Onorific al Moldovei la Ierusalim în vederea promovării obiectivelor de pe agenda bilaterală a anului 2014, care a permis stabilirea unui şir de acțiuni menite să contribuie la dezvoltarea relațiilor moldo-israeliene pe diverse planuri, cu asistența Simo Tuboul.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam