Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Decembrie 2015 | 13:29
OIM lansează concurs pentru cea mai bună lucrare în domeniul migraţiei
Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) lansează concursul pentru cea mai bună lucrare în domeniul migraţiei. Sunt invitaţi să participe tinerii cercetători cu vârstele cuprinse între 18-35 ani.
În cadrul concursului pot fi prezentate lucrări realizate și finalizate individual conform următoarelor domenii: Migrația în scop de muncă, de reîntoarcere, aplicarea abilităților acumulate peste hotare; Reintegrarea migranților reîntorși pe piața muncii, posibilități, opinii, probleme; Situația în cazul reîntoarcerii vârstnicilor, provocări și probleme întâmpinate; Migrația pentru studii, posibilități și provocări ce țin de angajarea după finalizarea studiilor; Influența migrației asupra familiilor migranților, în mediul urban si în mediul rural; Influența indirectă a migrației asupra mediului înconjurător, cea pozitivă și negativă.

Concursul se va desfășura în câteva etape, iar de Ziua Internațională a Migrantului vor fi decernate premiile.

Concursul este organizat în cadrul Proiectului „Susţinerea implementării componentei de migraţie şi dezvoltare a Parteneriatului de Mobilitate UE-Moldova şi valorificarea beneficiilor acesteia pentru rezidenţii din Transnistria”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de OIM.

Mai multe detalii aflați aici.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam