Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Iulie 2016 | 15:00
Olga Coptu - noua şefă a BRD
Olga Coptu este noua şefă a Biroului pentru Relaţii cu Diaspora (BRD). Ea a fost prezentată astăzi, 27 iulie, colegilor, de către secretarul general al Guvernului, Tudor Copaci.
„Vin în această funcție cu o responsabilitate enormă, dar mă simt și onorată de acest mandat, pentru că îmi doresc să continuăm împreună cu echipa Biroului toate acțiunile și proiectele începute. Vom implica cât mai mult membrii diasporei în activitățile destinate lor și vom promova toate inițiativele și realizările pe dimensiunea Diasporă, Migrație și Dezvoltare”, a afirmat Olga Coptu.
 
La rândul său, fostul șef al BRD, Valeriu Turea, a mulțumit Cancelariei de Stat pentru susținerea permanentă a activităților BRD.

Noua șefă a BRD a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea de Stat din Moldova, după care Facultatea de Științe Politice și Relații Internaționale la Universitatea „La Sapienza di Roma” din Italia. În 2009, Olga Coptu a înființat ziarul migranților moldoveni - „Gazeta Basarabiei”, distribuit în mai multe țări precum: Italia, Franța, Portugalia, Elveția, Belgia, Grecia. Anterior, a activat în cadrul Biroului Relații Interetnice și a Ministerului Culturii.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam