Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Mai 2014 | 12:45
Olga Coptu: Pe 1 iunie urmează să fie deschis Consulatul Republicii Moldova la Padova
„Pe 1 iunie urmează să fie deschis un nou Consulat al Republicii Moldova şi anume la Padova, Italia. Totodată, în peninsulă ar fi nevoie de minimum trei - patru consulate în afară de cel de la Roma, pentru că avem o comunitate numeroasă de moldoveni în nordul Italiei”, a declarat pentru un portal de ştiri preşedinta Asociaţiei „Gazeta Basarabiei” din Italia, Olga Coptu.
Deschiderea Consulatului de la Padova a fost precedată de demararea activității unui alt Consulat al Republicii Moldova, deschis recent la Milano.

Deschiderea în peninsulă a celor două misiuni diplomatice moldovenești va face ca prezența consulară a țării noastre să acopere atât partea de Est, cât și cea de Vest a nordului Italiei. În acest mod, la serviciile consulare vor avea acces peste 106 mii de cetățeni moldoveni, din totalul celor peste 145 de mii stabiliți în Italia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam