Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Iulie 2015 | 13:33
Onoruri nutriţiei planetei aduse de moldoveanca Lilia Bicec la Expo Milano 2015
Cartea autoarei originare din Republica Moldova, Lilia Bicec, intitulată „Mămăligă cu dor de casă” este prezentată de prestigioasa editură italiană „Mondadori” la Expoziţia Mondială Milano 2015.
Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora (BRD), lucrarea autoarei din Republica Moldova, Lilia Bicec, este partea a volumului de nuvele semnate de 104 scriitoare din 100 de țări.

„Această carte aduce onoruri nutriției planetei, adunând în armonie 104 voci în 28 de limbi diferite, cu traducere în engleză. Nu ezitați să o citiți și să Vă hrăniți sufletul cu povești de dor de casă”, este îndemnul echipei BRD.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam