Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Septembrie 2015 | 09:30
Operatorii din Moldova, invitaţi să depună propuneri de proiecte culturale pentru susţinerea oraşului Iaşi
Operatorii culturali din Republica Moldova sunt invitaţi să depună propuneri de proiecte culturale pentru susţinerea candidaturii oraşului Iaşi la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, anunţă Radio Moldova Actualităţi.
Propunerile pot fi înaintate până pe 20 septembrie, după care acestea vor fi evaluate de o comisiei de experți care analizează proiectele. 

Potrivit directorului executiv al fundației „Iași – capitala culturală”, Iulian Boia, aria tematică este diversă,  iar apelul de participare va consolida parteneriatul dintre cele două țări. Iulian Boia a mai  precizat că până la acest moment operatorii culturali din Republica Moldova au înaintat doar două propuneri .

În competiția pentru titlul de  Capitala Europeană a Culturii în anul 2021 , participă  12 orașe din România, un proiect final poate fi depus până pe 10 octombrie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam