Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Septembrie 2015 | 12:44
Oportunităţi de afaceri şi turism în Moldova, prezentate la Roma
O expoziţie cu genericul „Republica Moldova se prezintă: între modernitate şi tradiţie” a fost vernisată în perioada 10-22 septembrie în capitala Italiei. Evenimentul a inclus şi prezentarea oportunităţilor de afaceri şi turism pe care le oferă Republica Moldova.
Expoziția, amplasată în Complexul Vittoriano din centrul Romei, a prezentat operele tânărului pictor, Mihail Ungureanu, și mozaicurile din lemn de oliv ale lui Veaceslav Codreanu, ambii artiști moldoveni stabiliți în Italia. Cultura vinului a fost reprezentantă de operele enografice ale jurnalistului Vasile Botnaru, precum și de producția vinicolă a unor companii moldovenești.

Expoziția a fost organizată de Ambasada Republicii Moldova în Italia și Primăria orașului Roma, în cadrul proiectului „Roma spre Expo”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam