Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Octombrie 2015 | 12:53
Oportunităţile de afaceri din Moldova, prezentate la un salon în Franţa
Oportunităţile investiţionale şi de afaceri din Republica Moldova au fost prezentate la un salon de profil, lansat de Camera de Comerţ şi Industrie din oraşul Nantes St.Nazaire din Franţa.
Anul acesta, salonul cu genericul „International Connecting Day”, ajuns la cea de-a șaptea ediție, a avut drept scop informarea liderilor de afaceri cu privire la oportunitățile de dezvoltare pe plan internațional, precum și discuții, schimb de informații și experiență a celor peste 1200 de lideri ai diferitor companii prezenți la eveniment.

Solicitat de TRM.MD, Marc Pascal Huot, reprezentantul Moldovei, al României și Bulgariei la acest eveniment, a declarat că salonul are drept obiectiv să descopere mai multe țări din lume cu experți specializați în anumite domenii.

„Pentru mine este extrem de importantă prezența la acest salon, deoarece Republica Moldova rămâne o zonă necunoscută și confuză pentru francezi. Vreau să le fac cunoștință francezilor cu elementele pozitive și posibilitățile de care dispune această țară”, a explicat Marc Pascal Huot.

Liliana Roșca, șef de proiecte pentru Moldova a afirmat pentru TRM.MD că „dialogul, comunicarea activă este unul dintre elementele principale în cultivarea unui parteneriat cu omologii francezi, promovându-le astfel ca modele în susținerea unui proces de cooperare și afirmare a unei comunități pozitive, deschise, orientate spre valorile europene”.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam