Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Martie 2016 | 14:45
Oportunităţile de afaceri din Republica Moldova, prezentate companiilor germane
Oportunităţile investiţionale şi de afaceri din Republica Moldova au fost prezentate de către ministrul Economiei, Octavian Calmâc unui grup de circa 100 de companii germane, care activează în România.
În cadrul „Zilei Oportunităţilor Investiţionale şi de Afaceri a Republicii Moldova”, viceprim-ministrul Octavian Calmâc a prezentat politicile de dezvoltare social-economică a Republicii Moldova, progresele în procesul de armonizare a cadrului juridic naţional cu aquis-ul comunitar în contextul implementării DCFTA, precum și oportunităţile investiţionale în țara noastră pe platforma Zonelor Economice Libere şi Parcurilor Industriale.

La finalul evenimentul, reprezentanţii Ministerului Economiei au răspuns la întrebările adresate de antreprenorii germani, asigurându-i de tot sprijinul necesar la orice etapă de inițiere și derulare a afacerii.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Ambasada Moldovei la București și Camera de Comerț și Industrie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam