Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Martie 2016 | 11:15
Oportunităţile de dinamizare a cooperării moldo-elene în domeniul securităţii sociale şi a muncii, discutate la Atena
Importanţa reluării negocierilor pe marginea Acordului interguvernamental în domeniul securităţii sociale a fost reiterată în cadrul unei întruniri a ambasadorului Republicii Moldova la Atena, Valentin Ciumac cu Giorgos Katrougalos, ministrul Muncii, Asigurării Sociale şi Solidarităţii Sociale al Greciei.
Cei doi oficiali au discutat și despre oportunitățile de dinamizare a cooperării bilaterale în domeniul securității sociale și a muncii.

Potrivit Ambasadei Moldovei în Grecia,  ministru Katrougalos a confirmat susținerea sa în vederea reluării procesului de negocieri, cât și a semnării ulterioare a documentului.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam