Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Octombrie 2015 | 10:38
Oportunităţile investiţionale ale Republicii Moldova, prezentate businessmenilor italieni
Oportunităţile investiţionale ale Republicii Moldova pentru companiile italiene au fost prezentate de viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, în cadrul Forumului economic de la Bologna ce a avut loc în perioada 19-21 octombrie. La eveniment au fost prezente circa 70 de companii italiene şi asociaţii de business.
În cadrul Forumului, participanții au discutat despre condițiile oferite investitorilor  străini în Moldova, sectoarele atractive pentru investiţii, facilitățile oferite de țara noastră, aplicarea în Moldova a experienţei industriei italiene, stabilirea potențialelor parteneriate etc.

Viceministrul Economiei a menționat la eveniment că relaţiile economice dintre Italia şi Republica Moldova se află într-o continuă dezvoltare. „De aceea, datoria noastră este să sprijinim şi să încurajăm investitorii străini să inițieze proiecte, să beneficieze de avantajele pe care le oferim în cadrul Zonelor Economice Libere și Parcurilor Industriale. Astfel de evenimente sunt deosebit de importante nu doar pentru atragerea investitorilor italieni în Moldova, dar şi pentru promovarea potențialului economiei moldovenești”, a spus Vitalie Iurcu.

În context, viceministrul a afirmat că Ministerul Economiei are ca obiectiv crearea unui mediu de afaceri activ și competitiv prin politici de sprijinire a antreprenoriatului prin reducerea birocrației și simplificarea reglementărilor, îmbunătăţirea accesului IMM-urilor la finanţare și la pieţele externe.

„Sperăm ca țara noastră să devină, pentru investitorii străini o destinaţie atractivă. Poziția geografică, Acordurile de Liber Schimb, infrastructura de afaceri sunt avantaje, care pot face din țara noastră un centru logistic la nivel regional cu acces la căile comerciale atât spre Vest, cât și spre Est”, a susținut viceministrul Economiei.

Evenimentul a fost organizat de Asociația industriilor italiene „UNINDUSTRIA” și Confederaţia Naţională a Artizanilor.
  
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam