Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Decembrie 2014 | 15:28
Oportunităţile Republicii Moldova pe calea integrării europene, discutate în Polonia
Oportunităţile Republicii Moldova pe calea integrării europene, semnarea Acordului de Asociere RM-UE au fost discutate în cadrul seminarului „Asocierea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană - calea integrării depline. Noi oportunităţi de cooperare”, organizat în Polonia, la iniţiativa şi cu suportul Voievodei Lodz La eveniment a participat şi ambasadorul Republicii Moldova în Polonia, Iurie Bodrug.
În cadrul seminarului au fost identificate și posibilitățile de asistență pe care Polonia o poate oferi țării noastre, prin implicarea agenților economici locali/regionali, a fost prezentată și experiența poloneză de transformare a administrației publice locale.

La seminar au participat voievodul de Lodz, consulii onorifici ai Republicii Moldova în Polonia - Pavel Scura (Lodz), Jan Mrozowski (Torun), Lech Pilecki (Bialystok), reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Lodz, agenți economici.

Pe marginea acestui panel de discuții a fost organizată și o degustare de vinuri moldovenești.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam