Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Aprilie 2015 | 10:49
Opt cetăţeni moldoveni deportaţi din Rusia
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, opt cetăţeni moldoveni au fost deportaţi din Federaţia Rusă, iar unul a primit refuz de intrare în spaţiul comunitar, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință, nouă persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și regimul punctelor de trecere. Totodată, a fost înregistrată o tentativă de traversare ilegală a frontierei și un caz de trecere ilegală a mărfurilor peste frontiera de stat și un caz de reutilare ilegală a mijlocului de transport.

Alţi şapte cetățeni străini au depășit termenul legal de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, o persoană aflată în conflict cu legea a fost reținută la frontieră.

Conform datelor parvenite de la Direcţiile Regionale ale Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul traversări persoane a constituit 42 394 traversări şi cel al mijloacelor de transport 9 787.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam