Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Noiembrie 2016 | 09:36
Opt companii vitivinicole din Moldova, prezente la expoziţia „Vinexpo Tokyo 2016”
Opt companii vitivinicole din Republica Moldova au participat la expoziţia tematică „Vinexpo Tokyo 2016”, desfăşurată în perioada 15-16 noiembrie, reprezentând standul naţional „Wine of Moldova”.
„Vizitatorii expoziției au apreciat înalt calitatea vinurilor moldovenești, fiind impresionați de tradițiile și cultura vinificației în Republica Moldova”, se menționează într-un mesaj al Ambasadei Republicii Moldova în Japonia, plasat pe o rețea de socializare.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam