Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Ianuarie 2016 | 09:33
Opt moldoveni, reţinuţi după ce au încercat să intre ilegal în Italia
Opt cetăţeni moldoveni au fost reţinuţi de autorităţile italiene, după ce au încercat să intre ilegal în peninsulă. Aceştia stau blocaţi în aeroportul Fiumicino din Roma, relatează Mesager.
Autorităţile italiene susţin că intrarea în ţară le-a fost interzisă pentru că au încălcat normativele europene privind călătoriile.

Pasagerii au fost opriţi imediat după aterizare. Ministerul de Externe de la Chişinău nu a oferit deocamdată informaţii despre acest incident.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam