Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Septembrie 2014 | 13:34
Oraşele Ceadîr-Lunga din Moldova şi Ariel din Israel s-au înfrăţit
Oraşul Ceadîr-Lunga s-a înfrăţit cu localitatea Ariel din Statul Israel. Un acord în acest sens a fost semnat luni, 29 septembrie, de primarii acestor localităţi Gheorghi Ormanji şi Ely Shviro.
Potrivit Serviciului de presă al Primăriei Ceadîr-Lunga, o delegaţie a oraşului din UTA Gagauz-Yeri se află la Ariel. Programul vizitei a inclus semnarea unui acord de înfrăţire dintre cele două localităţi. La ceremonie a participat şi deputatul Knesset-ului Alex Miller, care a salutat ratificarea regimului fără vize dintre Republica Moldova şi Israel, transmite Moldpres.

Primarul oraşului israelian Ariel, Ely Shviro, a menţionat importanţa semnării unui asemenea document. „Nu este o perioadă mai indicată pentru stabilirea relaţiilor de frăţie decât ajunul sărbătorii evreieşti Sukkot. În aceste zile poporul Israelului este deschis tuturor prietenilor”, a subliniat Ely Shviro.

La rândul său, primarul de Ceadîr-Lunga Gheorghi Ormanji şi-a exprimat speranţa că acordul de înfrăţire dintre cele două oraşe va pune începutul unei colaborări la nivel local în domeniile educaţie, cultură, comerţ ş.a.

Ariel face parte din districtul Judea&Samaria din Israel. Oraşul se întinde pe o suprafaţă de 14,677 km² şi numără peste 19 mii de locuitori.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam