Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Septembrie 2014 | 13:01
Oraşele Edineţ şi Soroca vor colabora cu oraşul Rēzekne din Letonia
Oraşele Edineţ şi Soroca vor colabora cu oraşul Rēzekne din Letonia. Două acorduri în acest sens au fost semnate la Edineţ şi Soroca, în contextul celei de-a doua ediţii a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, eveniment organizat în perioada 24-27 septembrie de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), sub egida Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, în parteneriat cu primăriile Bălţi, Edineţ şi Soroca.
Președintele orașului Rēzekne din Letonia, Aleksandrs Bartaševičs, a menționat că legăturile de colaborare dintre orașele Edineț și Soroca, pe de o parte, și orașul Rēzekne, pe de altă parte, pot fi valorificate pe linie economică și culturală, precum și în sfera schimbului de experiență în domeniul realizării proiectelor de dezvoltare socio-economică.

Atât primarul de Edineț, Constantin Cojocaru, cât și primarul de Soroca, Elena Bodnarenco, au apreciat înalt posibilitatea semnării unui acord de colaborare cu administrația unui oraș în continuă dezvoltare din Letonia precum e Rēzekne.

„Letonia este mai mult decât un prieten al Regiunii de Dezvoltare Nord. Letonia este pentru noi o lecție pe care o învățăm. Faptul că am trecut la un nou nivel de colaborare, și anume cel dintre administrațiile publice locale, demonstrează că eforturile noastre încep a da rezultate frumoase", susține directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Jevgēnija Butņicka, reprezentantă a Ministerului Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale (VARAM) din Letonia, a menționat că ministerul pe care îl reprezintă va continua să faciliteze crearea unor astfel de parteneriate, întrucât și autoritățile publice locale, și organizațiile neguvernamentale din Letonia sunt interesate să cunoască cât mai multe exemple de dezvoltare de succes din nordul Republicii Moldova.

La ceremonia de semnare a celor două acorduri de colaborare a participat o delegație letonă din componența căreia au făcut parte 20 de reprezentanți ai administrației publice locale și ai organizațiilor neguvernamentale din mai multe localități din Letonia, se arată într-un comunicat al ADR Nord.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam