Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Mai 2014 | 16:51
Ordinul de Onoare pentru un guvernator din Estonia
Guvernatorului regiunii Laane-Virumaa din Estonia, Einar Vallbaum, i-a fost conferit „Ordinul de Onoare” de către preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.
Distincția a fost conferită prin decret prezidențial la 26 mai  curent, în semn „de profundă gratitudine pentru contribuţia substanţială la dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre Republica Estonia şi Republica Moldova”.

Decretul a fost înmânat oficialului estonian de către Ambasadorul Republicii Moldova la Tallinn, Victor Guzun.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam