Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Iulie 2015 | 16:53
Ordinul Naţional de Merit al Franţei - conferit ambasadorului Oleg Serebrian
Ambasadorului Oleg Serebrian i-a fost înmânat astăzi, 10 iulie, Ordinul Naţional de Merit, distincţie de stat oferită de către preşedintele Franţei care se acordă cetăţenilor francezi, în anumite împrejurări şi cetăţenilor străini, care s-au remarcat prin realizări civile şi militare.
„Azi, la Palatul Orsay, sediul MAE al Franței, mi-a fost înmânat  Ordinul Național de Merit  (în grad de „Mare Ofițer”). (…) Francezii sunt extrem de zgârciți la distincții. E cu atât mai mare onoarea de a fi în grupul restrâns al celor decorați”, se arată în mesajul lui Oleg Serebrian făcut public vineri, pe un site de socializare.

„Cum i-am spus și ambasadorului Eric Fournier, șeful Direcției Europa de la Ministerul francez de Externe, pentru mine această distincție înseamnă mai mult decât o recompensă morală pentru modesta contribuție pe care am avut-o la întărirea relațiilor dintre țările noastre: e un semn de prețuire pentru țara mea, pentru poporul ei. E o distincție pe care o împart cu miile de moldoveni din Franța, oameni care fac cinste Republicii Moldova mai mult decât unii dintre demnitarii ei. Deși mandatul meu de ambasador la Paris se încheie mâine, voi rămâne pentru tot restul vieții un neobosit „ambasador netitular” al prieteniei moldo-franceze”, menționează ambasadorul moldovean.

Oleg Serebrian își încheie mandatul de ambasador al Republicii Moldova în Republica Franceză, după cinci ani de activitate.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam