Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Martie 2016 | 11:48
Ore de istorie sunt ţinute de tineri la Bucureşti în cadrul Festivalului „Zilele Basarabiei” (FOTO)
Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti desfăşoară, în perioada 24-28 martie, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului „Zilele Basarabiei”. Evenimentul este prilejuit de împlinirea, la 27 martie, a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
În cadrul Festivalului „Zilele Basarabiei” tinerii și-au propus să desfășoare o activitate culturală și educațională cu genericul „O oră din trecut”. Astfel, membrii OSB vor ține câte oră de istorie care va avea ca temă unirea de la 27 Martie 1918, în trei licee din București.
 

„Această activitate constă în desfășurarea a trei ore de istorie despre Unirea Basarabiei cu Țara-Mamă la care vor participa tineri elevi de pe cele două maluri ale Prutului. Orele de istorie vor fi predate de voluntari, ei vor prezenta claselor a X-a și a XI-a evenimentele ce au avut loc pe 27 martie 1918. Astfel, elevii vor avea posibilitatea să își expună opiniile, gândurile și cunoștințele dobândite atât în orele de istorie, cât și în afara școlii”, se arată în comunicatul OSB București.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam