Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Decembrie 2015 | 15:15
OSB Bucureşti şi-a ales noua conducere
Organizaţia Studenţilor Basarabeni (OSB) din Bucureşti şi-a ales sâmbătă, 5 decembrie, Biroul interimar de conducere. Acesta îşi va desfăşura activitatea până la următoarea convocare a Adunării Generale.
Cei opt candidați au prezentat în fața membrilor OSB București obiectivele și proiectele pe care își propun să le desfășoare în noile funcții. În urma votului, membrii OSB au ales componența noului Birou, după cum urmează, președintele OSB București a devenit Lucia Matasari, studentă în anul doi la Facultatea de Administrare a Afacerilor, iar Secretar General - Nadejda Cravcenco, studentă în anul doi la Academia de Studii Economice.

Din noua conducere a organizației face parte și Valentina Podgorneac, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, care va coordona Departamentul Liceeni. Solicitată de TRM.MD tânăra a menționat că unul dintre principalele obiective este de a încuraja tinerii să se bucure de posibilitatea de a-și continua studiile în România.

„Mi-am propus ca împreună cu întreaga organizație să ne implicăm mai activ în ceea ce privește procedura de admitere, integrarea și acomodarea atât a elevilor, cât și a studenților veniți la studii în România”, a menționat Valentina.

Responsabili de Departamentul Cultură au fost aleși Adriana Pavalache și Grigore Busuioc. Departamentul Social va fi coordonat de Gheorghe Ichim,  Departamentul Educație - de Anastasia Vrabie, iar Departamentul Relații Publice - de Aura Gîrlovan.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam