Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Septembrie 2015 | 14:31
OSB Bucureşti premiază cel mai bun student basarabean din capitala României
Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti anunţă instituirea unei burse de excelenţă, în valoare de 100 de euro lunar, care se va acorda pe tot parcursul anului academic 2015/16 celui mai bun student sau elev basarabean din Bucureşti.
Prin această inițiativă, OSB București promovează excelența academică și încurajează elevii și studenții basarabeni să fie cât mai buni și mai activi, ori, potrivit organizatorilor, „viitorul se creează acum, prin eforturile proprii, prin nopțile nedormite și dedicate studiului”.

Dosarele de participare pot fi expediate până la 30 octombrie, la adresa osb.buc@gmail.com sau pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/osbbucuresti).

Câștigătorul va fi anunțat pe 2 noiembrie, zi în care acestuia îi vor fi livrați și primii 100 de euro (pentru luna octombrie).
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam