Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Martie 2016 | 12:11
Pacienta, transportată în România cu un elicopter SMURD, a suferit un transplant de ficat
Pacienta din Republica Moldova, care a fost transportată săptămâna trecută în România cu un elicopter SMURD pentru a primi ajutor medical, a suferit un transplant de ficat, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Medicii români susţin că după operaţie, tânăra de 22 de ani şi-a revenit, iar acum se află sub supraveghere la un spital din Bucureşti.

Potrivit directorului Clinicii Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Republican din Chişinău, Victor Cojocaru, citat de Jurnal.md, pacienta a fost transportată la Bucureşti, la şase zile după ce a fost internată. Hotărârea a fost luată în urma rezultatelor testelor medicale care arătau că starea fetei s-a agravat după ce a suferit o intoxicaţie, care i-a afectat ficatul.

Pacienta a fost transportată cu un elicopter SMURD la Galaţi în seara de joi, 24 martie, iar ulterior la Bucureşti, la Spitalul Clinic Fundeni pentru a primi ajutor medical.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam