Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 August 2015 | 12:35
Palatul Parlamentului din Bucureşti găzduieşte Bienala Internaţională de Pictură, Chişinău 2015
La Palatul Parlamentului din Bucureşti astăzi va avea loc inaugurarea expoziţiei cu lucrări ale Bienalei Internaţionale de Pictură, Chişinău 2015, ediţia a IV-a.
Expoziţia reuneşte 125 de artişti plastici din domeniul picturii, reprezentanţi ai 27 de ţări: Argentina, Armenia, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Coasta de Fildeș, Cuba, Franţa, Germania, Grecia, India, Iran, Japonia, Lituania,Republica Moldova, Mongolia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Spania, SUA, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan cu peste 150 de lucrări expuse pe simeze.

Potrivit organizatorilor, Bienala Internaţională de Pictură Chişinău 2015 îşi revendică tot mai sigur un loc de prestigiu pe scena culturală a spaţiului public internaţional al artelor vizuale. Expoziţia se impune în sistemul internațional al picturii contemporane ca una dintre manifestările culturale de anvergură, reuşind să atragă de la o ediție la alta un număr tot mai larg de artişti de valoare din Republica Moldova, România şi din străinătate, aceasta devenind un canal de comunicare culturală internaţională.

La fel ca şi la ediţiile precedente în cadrul expoziţiei se regăsesc artişti români de mare notorietate, în calitate de invitaţi de onoare: Gheorghe Anghel, Miron Duca, Constantin Flondor, Marin Gherasim, Viorel Mărginean, Horea Paştina, Corneliu Vasilescu, Petru Lucaci, Vasile Tolan, Silvia Radu, Suzana Fântânariu, dar şi o serie de artişti talentaţi, mai tineri.

Expoziţia va rămâne deschisă până pe 27 august.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam