Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Mai 2014 | 14:11
Palatul Parlamentului din Bucureşti va găzdui expoziţia „Fabricat în Basarabia”
Palatul Parlamentului din Bucureşti va găzdui expoziţia „Fabricat în Basarabia”. Aceasta va avea loc în perioada 17-21 iunie, timp în care 30 de companii din Republica Moldova vor avea posibilitatea de a-şi expune şi comercializa produsele.
Potrivit organizatorilor, principalul obiectiv al târgului este de a sprijini eforturile mediului privat de afaceri din Republica Moldova de a se dezvolta şi de a se relansa pe piaţa Uniunii Europene.

La târg vor fi prezenţi în particular reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, politicieni, demnitari. Reprezentanţii companiilor care vor participa la expoziţie vor fi îmbrăcaţi în haine naţionale.

Evenimentul este organizat de către Uniunea Culturală a Românilor Basarabeni şi Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, comunică Moldpres.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam