Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Martie 2015 | 12:05
Parcursul european al Republicii Moldova, discutat la Tallinn
Evoluţia relaţiilor Moldovei, Georgiei şi Ucrainei cu UE, în cadrul Parteneriatul Estic a fost abordată la Tallinn (Estonia). Ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun, împreună cu alţi oficiali, au susţinut o lecţie publică la Universitatea Tehnologică din Tallinn.
O atenție deosebită a fost acordată reformelor implementate în aceste țări în contextul semnării Acordurilor de Asociere cu UE. Totodată, s-a discutat și importanţa, dar și aşteptările pentru Summitul de la Riga din mai 2015.

La acest subiect și-au expus părerea ambasadorul Georgiei în Estonia, Tea Akhvlediani; ambasadorul Ucrainei în Estonia, Victor Kryzhanivsky şi directorul Centrului pentru Parteneriat Estic din Estonia,  Marge Mardisalu-Kahar.

Lecția publică a fost organizată în cadrul conferinţei „Asociere prin Parteneriat: politică regională proactivă sau ficţiune geopolitică distopică? Studiu de caz: Georgia, Moldova, Ucraina”, desfășurată în cadrul proiectului Jean Monnet „Capacitatea funcţională a Uniunii Europene”, care este gestionat de Şcoala de Drept din Tallinn a TUT.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam