Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
15 Februarie 2016 | 14:26
Părinţii unui copil decedat în Italia riscă să fie traşi la răspundere
Un cuplu de moldoveni pot fi traşi la răspundere de justiţia italiană pentru crimă, pentru decesul copilului său de doar nouă luni, notează corrieredelveneto.corriere.it.
Potrivit presei italiene, Daniel, micuțul de nouă luni a decedat pe 5 februarie în Departamentul pediatrie a unui spital din orașul Padova. Copilul s-a aflat  în stare de comă mai multe zile după ce a căzut din scaunul de masă și s-a lovit cu capul de podea.

La serviciile de urgență a apelat mama copilului, care se afla atunci acasă, tatăl victimei fiind la serviciu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam