Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Aprilie 2014 | 15:29
Paris: Miting de comemorare a evenimentelor din aprilie 2009
La 7 aprilie 2014 la Paris a fost organizat un miting de comemorare a evenimentelor din aprilie 2009. Evenimentul a avut loc în faţa Ambasadei Republicii Moldova în Republica Franceză.
Solicitați de trm.md, organizatorii au menționat că prin acțiunile întreprinse moldovenii stabiliți în Franța au comemorat victimele din 7 și 8 aprilie 2009. Astfel, ei au ținut să reamintească de tragicele evenimente în urma cărora 600 de tineri au fost maltratați.

Vasile Călmățui, președintele Clubul Liberal Paris, a comunicat pentru trm.md că pentru mulți basarabeni din Paris zilele de 5, 6, 7 aprilie 2009 au fost zilele speranțelor, zilele așteptărilor unei apropieri a Republicii Moldova de către Uniunea Europeană.

”Din păcate, aceste speranțe au fost crunt dezamăgite pe măsură ce primeam noutățile din Chișinău și de aceea noi, cei din Paris, am manifestat, în aprilie 2009, timp de două săptămâni în fața Ambasadei Republicii Moldova, am scris scrisori, petiții, am discutat cu oficiali francezi. Și dacă în 2009 oficialii europeni au înțeles că regimul lui Voronin a trecut linia pe care nu trebuiau să o treacă și dacă comuniștii nu au găsit acel vot de aur, credem că undeva este și meritul celor ce au manifestat și peste hotarele Republicii Moldova, nu doar la Paris, dar și în multe alte orașe europene”, a declarat Vasile Călmățui.

Acțiunea a fost organizată de către Clubul Liberal Paris.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam