Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Iulie 2015 | 16:01
Parlamentul de la Chişinău solicită sprijin autorităţilor spaniole pentru semnarea acordurilor de protecţie socială
Speakerul Andrian Candu a solicitat sprijinul autorităţilor spaniole pentru semnarea acordurilor de protecţie socială a cetăţenilor moldoveni aflaţi în Spania. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Cooperării al Regatului Spaniei, Ignacio Ybáñez, aflat într-o vizită în ţara noastră.
Președintele Parlamentului a mulțumit autorităților spaniole pentru faptul că Parlamentul Spaniei a ratificat Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE, iar în prezent documentul urmează a fi semnat de Regele Spaniei. Oficialul  și-a exprimat speranța că urmează a fi stabilită o nouă etapă în relațiile de colaborare dintre Republica Moldova și Spania pe diverse dimensiuni, în special la nivel economic, social și cultural.

În cadrul discuțiilor Andrian Candu s-a mai referit la prioritățile legislative și la evoluțiile politice din țară. ”Prioritățile noastre pentru următoarea perioadă sunt crearea unei coaliții parlamentare majoritare, învestirea noului Guvern și reluarea negocierilor cu FMI pentru a continua procesul de implementare a agendei de reforme și de democratizare a țării, de creștere economică, crearea unui mediu de afaceri atractiv și lupta cu corupția. Pentru a implementa prevederile Acordului de Asociere este nevoie, în primul rând, de stabilitate politică”, a declarat Andrian Candu.

La rândul său, oficialul spaniol a salutat eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova, menționând că Spania va susține și în continuare țara noastră în procesul de modernizare și democratizare.

Potrivit unui comunicat de presă, în această săptămână, deputații urmează să examineze și să adopte Programul priorităților legislative de transpunere a angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere între Republica Moldova și UE pentru următorii doi ani.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam