Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Mai 2014 | 11:50
Parlamentul Moldovei transmite condoleanţe victimelor accidentului feroviar din Rusia
Parlamentul Republicii Moldova transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor tragicului accident feroviar produs în regiunea Moscova, pe 20 mai.
Potrivit unui comunicat de presă al Legislativului, președintele Parlamentului, Igor Corman, transmite un mesaj de solidaritate și compasiune familiilor îndoliate.

Speakerul moldovean regretă tragicul accident feroviar produs pe 20 mai în regiunea Moscova, în urma căruia și-au pierdut viața șase cetățeni moldoveni, iar alte 25 de persoane au fost rănite şi internate în spital.

Totodată, președintele Parlamentului mulțumește autorităților din Federația Rusă pentru reacția promptă și ajutorul acordat victimelor accidentului.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam