Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 August 2015 | 10:52
Pasionaţii de jocuri intelectuale, invitaţi să participe la un concurs
Mişcarea Civică „Tinerii Moldovei” organizează o variantă adaptată a jocurilor „City Quest/Treasure Hunt”, cu ocazia sărbătorii naţionale „Limba Noastră cea Română”. Toţi tinerii din Chişinău pasionaţi de jocurile intelectuale sunt invitaţi să se înscrie la concurs.
Concursul cuprinde mai multe probe, iar îndeplinirea acestora le permite echipelor, formate din maxim cinci participanţi, să primească indiciul pentru următorul obiectiv. Obiectivele vor fi poziţionate în locuri inedite din Chișinău, iar indiciile vor oferi concurenţilor oportunitatea de a cunoaşte locurile din capitală, pe care istoria le leagă de Limba Română, pentru a descoperi în final  „comoara”, care va rămâne în posesia echipei câștigătoare.

Pe lângă aventură și distracție, participanții vor concura pentru Marele Premiu - excursie turistică în România.

„Am decis să organizăm un astfel de proiect, deoarece de multe ori trecem pe străzi și pe lângă clădiri fără să știm ce semnifică ele de fapt, dar toate au o istorie în spate și majoritatea au ceva comun cu Limba Română. Trecem și uităm să le admirăm, pentru că suntem preocupați de treburile noastre zilnice. De multe ori chiar uităm ce sărbătorim la 31 august în fiecare an. Dar 2015 va fi diferit. Promitem că de această dată sărbătoarea Limbii Române va fi de neuitat. Așteptăm doar să găsim cât mai mulți curajoși care să accepte provocarea de a intra în joc”, a menționat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”.

Potrivit organizatorilor, inițiativa organizării concursului vine să completeze programul oficial pus la punct de autorități pentru 31 august, pentru a aduce tinerii mai aproape de această sărbătoare.

„Mai mult, vom oferi tinerilor participanți o nouă perspectivă asupra zilei de 31 august 1989, pentru ca ei să înțeleagă valoarea reală a acestui eveniment istoric. Va fi creat un cadru prielnic pentru ca jucătorii să redescopere Limba Română și istoria ei în Chișinău, într-o atmosferă de distracție și competiție”, se arată într-un comunicat de presă al Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam