Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Iulie 2015 | 14:58
Patru copii au încercat să treacă Prutul înot pentru a ajunge în România
Patru copii au încercat să treacă Prutul înot pentru a vizita România. Minorii au fost observaţi de Poliţia română de frontieră, în apropiere de localitatea Zberoaia, relatează Mesager.
Minorii au fost conduşi la sediul sectorului, în vederea stabilirii identității și efectuării cercetărilor. Aceştia au vârstele cuprinse între 14 şi 17 ani.

Polițiștii de frontieră au întocmit un proces-verbal, în care au constatat săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, conform Acordurilor încheiate între România și Republica Moldova.

Tinerii au fost predați autorităților de graniță ale Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam